NL / DE

Naam
Perron55
Adres
Kaldenkerkerweg 55
Postcode/plaats
5913 AC Venlo
Land
The Netherlands

HERRIE SCHOPPEN
IN PERRON55

OEFENRUIMTES

Als muzikant, bandje of dj kun je bij Perron55 een oefenruimte huren. Eenmalig of een vaste tijd in de week: het is geen enkel probleem. We hebben drie oefenruimtes beschikbaar: eentje die als dj-hok fungeert en twee repeitieruimtes voor bands.  In de band-oefenruimtes zijn een drumstel, een basversterker, twee gitaarversterkers en een zang-installatie voorhanden. Ook een keyboard of synthesizer is eenvoudig aan te sluiten. Bekkens voor het drumstel, kabels en ook microfoons zullen door de band zelf meegebracht moeten worden. Voor dj's die wel eens een paar uur in de week ongestoord willen oefenen, biedt Perron55 een volledig uitgeruste dj-oefenruimte. Dj's hebben in onze dj-oefenruimte de beschikking over

  • 2x Pioneer CDJ1000mk2
  • Pioneer DJM600
  • 2x Technics SL1200mk2  
  • Versterkers en speakers
     

Er is live-afluistering mogelijk. Een hoofdtelefoon zul je zelf mee moeten nemen. De dj ruimte is alleen beschikbaar op ma, di, wo, do. Band-oefenruimtes kosten 50 Euro per maand (één vaste repetitie van 3 uur per week). Je betaalt eenmalig een maand huur extra als borg. Gebruik van de dj-oefenruimte kost 25 Euro per maand. Ook de borg is eenmalig 75 Euro. Ook hier geldt: één blok van 3 uur per week. Repetitiehokken zijn vanaf 09.00 – 00.00 beschikbaar.

Voor informatie over beschikbaarheid, bel eventjes met Perron55 (dinsdag t/m vrijdag tijdens normale kantooruren).

DJ-CURSUS

Voor alle bedroom DJ's en Tiëstos in de dop organiseert Kunstencentrum Venlo i.s.m. Perron55 een DJ cursus. Belangrijkste onderdeel is het in elkaar mixen van platen. Maar het begint met de uitleg van muziek, geschiedenis van Dance muziek en de DJ-gear: de draaitafels, cd-spelers en het mengpaneel. Daarnaast kijken we naar de opbouw van de set; hoe draai je de avond naar een hoogtepunt. Een gerenommeerde DJ leert je voornamelijk draaien in je eigen favoriete genre, maar door ook met andere stijlen te werken, leer je nog beter de fijne kneepjes. Je neemt je eigen koptelefoon, platen en cd's mee. Wij stellen een professionele DJ-set beschikbaar. Na afloop van de cursus krijg je een opname van de mix.

Aanmelden voor deze DJ cursus kan via de website van Kunstencentrum Venlo.

 

BANDCOACHING

Professionele begeleiding bij het schrijven van nummers, het zoeken naar optredens, het opnemen van een demo of plaat? De bandcoaching van Perron55 biedt uitkomst! Meer informatie hierover volgt nog…Houd de website in de gaten.